سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند پیامد‌های استخدام و بکارگیری اتباع غیرمجاز هواشناسی ایران ۲۱ تیر / افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در اکثر نقاط عکس روز ناسا از ماه طلایی بر فراز ابر‌ها رباتی که بدون کمک انسان، جراحی کیسه صفرا را انجام داد اعضای باند سارقان فرا استانی در کرمان دستگیر شدند رگبار و رعدوبرق در مناطقی از تهران و البرز قاتل نیان کوچولو در ملأ عام به دار مجازات آویخته شد کشف ۴۰۰۰ بسته ماده مخدر ناس در گرمه کارت داوطلبان نوبت دوم کنکور منتشر شد/ اعلام نحوه ویرایش اطلاعات نادرست اسامی شهدای سرباز و کادر اداری زندان اوین منتشر شد آزادی گروگان خاشی پس از حدود ۲ ماه با تلاش معتمدان هشدار نسبت به انجام سلول‌درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز اعلام مصاحبه و ارزیابی تکمیلی داوطلبان آزمون استخدامی وزارت کشور واکنش دادستان تهران به انتشار فهرست ۷۱ هزار نفری افراد مرتبط به رسانه‌های معاند

در گرمای ۴۰ درجه بندرعباس، با آتش ۱۴۰۰ درجه‌ای جنگیدیم

 رئیس کارگروه آتش نشانی کشور با اشاره به اینکه دمای انفجار در بندر شهید رجایی ۱۴۰۰ درجه بود، گفت: ۱۵ ساعت کنترل حریق اصلی و ۴۸ ساعت اطفای کامل زمان برد. 
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 04
کد خبر: ۲۷۷۱۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ قدرت الله محمدی رئیس کارگروه آتش نشانی کشورضمن تسلیت به خانواده‌های کشته‌شدگان حادثه انفجار شهید تسلیت می‌گوید گفت: در روز حادثه، من از تلویزیون خبر انفجار بندر شهید رجایی را دنبال می‌کردم که دقایقی بعد، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بنده تماس گرفت و از من خواست با تیمی از آتش نشانان حرفه‌ای به بندرعباس اعزام شویم.

محمدی گفت: من به همراه جلال ملکی سخنگوی سازمان، به دنبال بهترین مسیر برای رسیدن فوری به محل حادثه بودیم و سرانجام تصمیم گرفتیم با اولین پرواز به سمت قشم و سپس از راه دریایی به بندرعباس برسیم و اینچنین ما حدود ساعت ۵ عصر به محل حادثه رسیدیم.

وی با اشاره به خاص بودن این حادثه افزود: این حادثه، متفاوت‌ترین حریقی بود که تاکنون ما در کشور شاهد آن بودیم. حجم و گستردگی آتش، نوع حریق، دمای هوا و دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگرادی حریق و دودهای کیلومتری که به آسمان کشیده شده بود این حریق را از سایر عملیات‌های ما متمایز می‌کرد.

محمدی ادامه داد: این حادثه، به یک بحران تبدیل شده بود و برای مدیریت آن چندین استان شامل استان‌های فارس، کرمان، یزد، تهران و هرمزگان همکاری داشتند. همه شرکت‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و شرکت‌های نفت نیز پای کار بودند. همچنین منسجم کردن این همه نیرو از استان‌های مختلف در آن شرایط سخت و استرس زا واقعاً کار دشواری بود که الحمدلله انجام شد.

محمدی در یک برنامه تلویزیونی درباره نوع حریق گفت: حریق‌ها در این حادثه، در کانتینرهای بسته اتفاق می‌افتاد، یعنی گوشه‌ای از کانتینر در بسته آتش گرفته بود و بخشی از کانتینر را سوراخ کرده و شعله‌ها به بیرون می‌زد و به سایر نقاط سرایت می‌کرد. در هر کدام از این کانتیرها نیز وسایل مختلفی نگهداری می‌شد، مثلاً در بعضی از آنها مواد غذایی، لوازم خودرو، قیر و غیره نگهداری می‌شد.

وی افزود: ما برای اینکه بتوانیم حریق‌ها را خاموش کنیم اولاً باید می‌دانستیم درون هر کانتینر چیست تا بدانیم با چه روشی می‌توان آن را خاموش کرد. زیرا آنقدر دمای هوا و حریق زیاد بود که آب روی کانتینرها بخار می‌شد و اصلاً خاموش نمی‌شد. به عنوان مثال در کانتینری که قیر نگهداری می‌شد، نمی‌شد از آب استفاده کرد. بر همین اساس، ما باید کانتینرها را در ابتدا باز می‌کردیم و بعد برای اطفای حریق اقدام می‌کردیم.

وی ادامه داد: در این حادثه، ۱۵ ساعت کنترل حریق اصلی و ۴۸ ساعت اطفای کامل زمان برد، همچنین چهار مرتبه سناریو عملیاتی را تغییر دادیم تا در دمای ۴۰ درجه‌ای بندرعباس بتوانیم این بحران را کنترل کنیم.

محمدی گفت: آتش نشانان واقعاً جانانه وارد حریق‌ها می‌شدند تا بتوانند حریق را کنترل کنند. در این مدت، چندین انفجار در فاصله ۵ متری آتش نشانان رخ داد و ما هیچ راهی جز نفوذ نداشتیم اما همه همکارانم با شجاعت تمام در دل آتش بودند و سرانجام با تمام تلاش‌های همکارانم در سراسر کشور، حریق کاملاً اطفا شد./مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار